Home » Comunicate de presă » Acțiuni de prevenire, depistare precoce și control a diabetului în cadrul Campaniei Naționale „CONTROLEAZĂ-ȚI DIABETUL”, ediția Târgu-Jiu

Acțiuni de prevenire, depistare precoce și control a diabetului în cadrul Campaniei Naționale „CONTROLEAZĂ-ȚI DIABETUL”, ediția Târgu-Jiu

Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează cea de-a VIII-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, în perioada 17-18-19 aprilie, la Târgu-Jiu.

Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizează cea de-a VIII-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, în perioada 17-18-19 aprilie, la Târgu-Jiu.

Potrivit datelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, aproape 387 de milioane de persoane din întreaga lume suferă de diabet. În România, reprezentanții Societății Române de Diabet consideră că diabetul afectează aproape 2 milioane de oameni.

Pentru propagarea mesajelor legate de diabet – prevenție, depistare precoce și control, Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” vizează și implicarea autorităţilor și a presei.

În cadrul campaniei desfășurate la Târgu Jiu se vor desfășura acțiuni dedicate atât publicului larg cât și medicilor.

Astfel se va derula o acţiune de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicozilate în ziua de 18 aprilie 2015, în intervalul orar 09:00 – 16:00, în zona Prefecturii judeţului Gorj (Str Victoriei nr 2 – 4).

Duminică, 19 aprilie 2015, începând cu ora 15:00, în incinta Shopping City Târgu-Jiu, se va desfăşura o acțiune de conștientizare în rândul publicului gorjean cu privire la importanța adoptării unui stil de viaţă sănătos prin practicarea mişcării zilnice. Astfel, trupa de dans Galactic Crew Junior a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu își va aduce aportul la această campanie printr-o demonstraţie de dans, un îndemn la practicarea exerciţiului fizic moderat în fiecare zi, ca parte a unui stil de viață sănătos.

Potrivit reprezentanţilor Federaţiei Internaţionale de Diabet, practicarea zilnică a 30 de minute de exerciţii fizice reduce cu 40% riscul de instalare a diabetului zaharat de tip 2.

„Există o serie de avantaje pe care le aduce activitatea fizică în prevenirea diabetului. Orice formă de mișcare, chiar și utilizarea zilnică a scărilor în locul ascensorului, contribuie la îmbunătățirea sănătății organismului și a calității vieții și reduce probabilitatea apariției diabetului” a declarat prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Târgu-Jiu, cuprinde şi o manifestare dedicată exclusiv profesioniştilor din sănătate. Astfel, sâmbată, 18 aprilie, între orele 08:45 – 17:00, nume de referinţă în diabetologia românească vor fi prezente la Cursul Diabet, Sindrom Metabolic şi alte Boli legate de Nutriţie (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Evenimentul este adresat exclusiv medicilor și se va desfăşura la Complex Anna Events (zona Insula Jiului, Str. Bicaz, Târgu-Jiu).

În cadrul manifestării ştiinţifice se vor disemina informaţii actuale medicilor gorjeni despre diabetul zaharat și complicațiile sale precum și date despre afecțiunile asociate sau prezentarea unor cazuri clinice relevante în practica medicală curentă a participanților.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Partener local: Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Târgu-Jiu Parteneri Instituționali: Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Instituția Prefectului – Județul Gorj, Consiliul Județean Gorj Management eveniment: Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical Contact: Diana Nanciu, Specialist PR & Comunicare, 0733.011.109, pr@sanatateapress.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.