Home » Ediții anterioare » Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia București

Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia București

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” a continuat cu cea de a VII-a ediție, la București, care s-a desfăşurat în perioada 14-15 noiembrie 2014, pentru a atrage atenţia cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România.

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Bucureşti, a constat într-o serie de activităţi complexe, menite să informeze şi să educe bucureştenii cu privire la prevenţia, diagnosticul precoce şi monitorizarea diabetului zaharat. Pentru a sublinia importanţa depistării precoce, a fost organizată o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicate. Testările au avut loc vineri, 14 noiembrie, şi sâmbătă, 15 noiembrie, între orele 09:00-16:00, într-un cort special amenajat în zona Piaţa Unirii (intersecția dintre Bulevardul Unirii cu Splaiul Independenţei).

În prima zi a campaniei, care a coincis cu Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului Zaharat (14 noiembrie), a fost proiectat pe Palatul Parlamentului un cerc albastru – simbolul global al diabetului zaharat. Tot în prima zi a campaniei, fântâna arteziană din Piaţa Universităţii a fost colorată în albastru, iar în Piaţa Unirii a fost desenat cu creta un cerc albastru, simbolul universal al diabetului, cel proiectat şi pe Palatul Parlamentului. Cercul reprezintă uniunea, viața și sănătatea, iar albastrul reflectă culoarea cerului care ne unește pe toți în lupta împotriva diabetului.

Pentru ca mesajul campaniei – „Lupta împotriva diabetului înseamnă prevenţie şi control” – să ajungă la cât mai mulţi bucureşteni, acesta a fost colantat pe linia de transport în comun 123. Astfel, mesajul educativ a putut fi văzut pe arterele principale din Bucureşti, timp de o lună de zile, începând cu prima zi a campaniei, care coincide cu Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului – 14 noiembrie.

De asemenea, pe parcursul celor două zile de campanie, au fost organizate şi o serie de activităţi dedicate importanţei practicării mişcării moderate în prevenţia şi controlul diabetului zaharat. Sub motto-ul „Sport pentru tine, mişcare pentru sănătatea ta”, reprezentanţii Clubului Sportiv Ritmica au realizat vineri, începând cu ora 19.00, o serie de exerciţii de gimnastică în centrul comercial Afi Cotroceni, iar sâmbătă, de la aceeşi oră, membrii trupei de dans Fantastic Dance au oferit bucureştenilor un spectacol de dans.

Totodată, în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Bucureşti, a avut loc şi o manifestare ştiinţifică dedicată exclusiv profesioniştilor din sănătate. Astfel, pe 15 noiembrie, nume mari din diabetologia românească au dezbătut cele mai noi informaţii din managementul eficient al diabetului zaharat, la cursul Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), care și-a propus să ofere informaţii actuale medicilor bucureşteni cu privire la soluţiile terapeutice moderne în managementul diabetului zaharat.

campanie-bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.