Home » Ediții anterioare » Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia Craiova 2016

Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia Craiova 2016

Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” ediția Craiova 2016 a fost organizată științific de Asociaţia Română de Educaţie în Diabet și s-a desfăşurat în perioada 12-14 noiembrie 2016, la Craiova, în contextul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului.

Campania a vizat, pe de o parte, informarea publicului larg, a mass-media şi a autorităţilor cu privire la metodele de prevenţie şi control al diabetului, precum şi educarea persoanelor care suferă deja de diabet, pentru a preveni apariţia complicaţiilor bolii. De asemenea, Campania s-a adresat şi profesioniştilor diabetologi, dar şi celor din specialitățile conexe, cu scopul de a contribui la dezvoltarea permanentă a practicii medicale şi de a îmbunătăţi, astfel, calitatea îngrijirii persoanelor cu diabet.

În cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, craiovenii și-au putut măsura gratuit glicemia și au beneficiat de screening de neuropatie diabetică.

Testările au avut loc în zilele de 13 şi 14 noiembrie, între orele 9:00 – 16:00, în spații special amenajate din Piaţa Mihai Viteazul – zona pietonală din Craiova.

Campania Națională „Controlează-ți Diabetul” a integrat și activități științifice destinate dezvoltării medicale continue a profesioniştilor, prin organizarea simpozionului „Diabet, Sindrom Metabolic şi alte boli legate de nutriţie”.

Evenimentul a deschis practic Campania, sâmbătă, 12 noiembrie 2016, și și-a propus să furnizeze medicilor diabetologi şi celor din specialitățile conexe noutăţi legate de abordarea clinică a diabetului zaharat, având în vedere toate dimensiunile problematicii afecțiunii: screening-ul, diagnosticarea şi controlul diabetului zaharat; managementul clinic în diabetul zaharat tip 2 – abordarea centrată pe pacient; complicații și comorbidități ale diabetului zaharat; aspecte terapeutice în diabetul zaharat.

Sesiunile ştiinţifice din cadrul cursului au fost susţinute de profesionişti de prestigiu din domeniul diabetologiei şi din arii medicale adiacente: prof. dr. Maria Moța, prof. Dr. Nicolae Hâncu, prof. dr. Romulus Timar, prof. dr. Gabriela Radulian, prof. dr. Gabriela Roman, prof. dr. Amorin Popa, prof. dr. Doina Catrinoiu, prof. dr. Radu Lichiardopol, prof. dr. Eugen Moța, conf. dr. Magdalena Moroșanu, conf. dr. Cristian Guja, conf. dr. Mihai Bogdan, conf. dr. Adrian Vlad, conf. dr. Cornelia Bala, șef lucrări dr. Anca Crăciun, șef lucrări dr. Simona Popa, dr. Adina Popa, dr. Magdalena Roșu.

De asemenea, informarea populației generale cu privire la factorii de risc ai diabetului zaharat și, totodată, conștientizarea importanței adoptării unor comportamente sănătoase, care să ajute la prevenirea diabetului și a complicațiilor ce îl însoțesc este unul dintre obiectivele Campaniei, iar mass-media are un rol determinat în acest sens.

Luni, 14 noiembrie 2016, a fost organizată și o conferință de presă, unde au fost prezentate măsurile care ar trebui adoptate în vederea diagnosticării precoce a diabetului și a complicațiilor asociate, precum și soluții pentru asigurarea unui control eficient al afecțiunii, astfel încât persoanele cu diabet să aibă o calitate a vieții cât mai bună.

Organizatori științifici: Asociația Română de Educație în Diabet, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.