Home » Ediții anterioare » Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia Galați

Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia Galați

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” a continuat cu cea de a VI-a ediție, la Galați, care s-a desfăşurat în perioada 28-29 martie 2014, pentru a atrage atenţia cu privire la incidenţa crescută a cazurilor de diabet din România. Evenimentul a fost organizat ştiinţific de către Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice cu sprijinul partenerului local, Centrul Clinic Județean de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Galați.

În cadrul Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul a avut loc acţiunea de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicate, care a fost desfășurată timp de 2 zile, într-un cort special amenajat în centrul orașului Galați, mai exact în zona Potcoava de Aur, în zilele de 28 și 29 martie 2014, între orele 09:00-16:00.

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Galaţi, a cuprins numeroase acţiuni de informare şi educare a populaţiei cu privire la complexitatea diabetului zaharat. Astfel, în prima zi a campaniei, gălăţenii au învăţat importanţa mişcării în controlul diabetului zaharat prin intermediul unui spectacol de dans. Sub motto-ul “Sport pentru tine, mişcare pentru sănătatea ta”, au dansat aproximativ 30 de copii, membrii în trupa Şcolii de dans “Fantastic Dance Club” din Galaţi. De asemenea, mesajul campaniei: “Lupta împotriva diabetului înseamnă prevenţie şi control” a fost colantat pe o linie de transport public local, pentru a ajunge la cât mai mulţi gălăţeni.

Totodată, în cadrul campaniei a fost organizat şi Cursul Diabet, Sindrom Metabolic şi alte Boli legate de Nutriţie (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), destinat profesioniştii din domeniul medical implicaţi în managementul diabetului zaharat. Manifestarea a reunit aproximativ 100 de medici diabetologi, nefrologi, internişti, oftalmologi, pediatri, medici de familie şi alte specialităţi implicate în managementul diabetului zaharat.

Campania Naţională “Controlează-ţi Diabetul” este o iniţiativă a Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, ce se desfășoară anual, prin rotaţie, în diferite zone din România.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
Partener local: Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din Galaţi
Organizator ştiinţific local: Universitatea de Medicină si Farmacie “Dunărea de Jos” Galaţi
Parteneri instituţionali locali: Primăria Municipiului Galaţi, Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, Consiliul Judeţean Galaţi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.