Home » Ediții anterioare » Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia Târgu-Jiu

Campania Naţională Controlează-ţi Diabetul, ediţia Târgu-Jiu

Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu a organizat cea de-a VIII-a ediţie a Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, în perioada 18-19 aprilie, la Târgu-Jiu. Manifestările organizate în cadrul Campaniei Nationale „Controlează-ţi Diabetul” au avut ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc, care determină apariţia bolii, precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet.

Pentru a sublinia importanţa depistării precoce a acestei afecţiuni, în cadrul Campaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Târgu-Jiu, a fost organizată o amplă acţiune de testare gratuită a glicemiei și a hemoglobinei glicozilate în ziua de 18 aprilie 2015, interval 09:00 – 16:00, în faţa Prefecturii judeţului Gorj, din municipiul Târgu-Jiu (Str Victoriei nr 2 – 4).

Duminică, 19 aprilie 2015, începând cu ora 15:00, în incinta Shopping City Târgu-Jiu, s-a desfăşurat o activitate dedicată adoptării unui stil de viaţă sănătos prin practicarea mişcării zilnice. Astfel, trupa de dans Galactic Crew Junior a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu a făcut o demonstraţie de dans, un îndemn la practicarea exerciţiului fizic zilnic.

Pe lângă activităţile destinate publicului larg, Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Târgu-Jiu, a cuprins şi o manifestare dedicată exclusiv profesioniştilor din sănătate. Astfel, în prima zi a campaniei naţionale, sâmbată, 18 aprilie, nume de referinţă în diabetologia românească au fost prezente la Cursul Diabet, Sindrom metabolic şi alte boli legate de nutriţie (DIAMOND – Diabetes Metabolic Syndrome and Other Nutrition – related Diseases), organizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Scopul acestei manifestări ştiinţifice a fost de a dezbate problematica diabetului zaharat în România, precum şi de a oferi informaţii actuale medicilor gorjeni privind cele mai noi soluţii terapeutice în managementul acestei afecţiuni.

Organizator ştiinţific: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice
Partener local: Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Târgu-Jiu
Parteneri instituţionali locali: Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Instituția Prefectului – Județul Gorj, Consiliul Județean Gorj

campanie-tg-jiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.