Home » Comunicate de presă » Fii prezent la Flash Mob-ul „Controlează-ţi diabetul!” şi cântă imnul luptei împotriva diabetului!

Fii prezent la Flash Mob-ul „Controlează-ţi diabetul!” şi cântă imnul luptei împotriva diabetului!

Asociația Română de Educație în Diabet împreună cu Regia Autonomă de Transport Craiova şi Primăria Municipiului Craiova lansează prima linie de transport  în comun dedicată prevenției diabetului. Linia de transport va parcurge cele mai importante cartiere din Craiova. Acţiunea face parte din campania naţională „Controlează-ţi diabetul!”, care vizează implicarea autorităţilor de pe plan local în combaterea şi lupta împotriva diabetului.

Diabetul se situează pe locul doi la nivel mondial din punct de vedere al numărului de persoane afectate, 346 de milioane de oameni din întreaga lume suferind în prezent de această boală. În România se înregistrează oficial aproximativ 1 milion de persoane bolnave de diabet, dar numărul real se estimează a fi mult mai mare. Prevalenţa diabetului este în continuă creştere, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că până în 2030 numărul deceselor cauzate de diabet se va dubla.

În România, diabetul afectează peste 1 milion de oameni, dar și mai mulți riscă să dezvolte această afecțiune din cauza stilului de viață nesănătos.

Ne propunem ca prin organizarea acestui flash mob să atragem atenţia asupra importanței prevenției şi controlului acestei afecţiun. Sperăm ca prin intermediul acestui imn, mesajul nostru să ajungă în rândul tinerilor, în rândul celor care pot preveni diabetul prin schimbarea modului de viaţa şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Lupta împotriva diabetului trebuie să se facă nu numai când eşti diagnosticat cu această afecţiuni, ci chiar de acum. Vino alături de noi în centrul Craiovei şi hai să facem  primul pas împotriva diabetului, să fim parte din cercul speranţei  într-un mod tineresc şi inedit”,  a declarat prof.univ.dr. Maria Moța, Presedinte ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice – inițiatorul evenimentului.

Flash Mob-ul Controlează-ţi diabetul!” este doar una dintre activităţile dedicate publicului larg cu prilejul Zilei Mondiale a Diabetului, alături de testarea gratuită a glicemiei şi hemoglobinei glicozilate, marşul bicicliştilor voluntari „Sănătate pe două roţi. Împreună împotriva diabetului”, iluminarea clădirii Prefecturii în albastru și aprinderea a sute de lumânări – ca un puternic semnal de susţinere pentru milioane de persoane cu diabet.

Vă așteptăm duminică, 13 noiembrie, începând cu ora 16:00, în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova să organizăm cel mai mare flash mob din România dedicat luptei împotriva diabetului şi să oferim persoanelor cu această afecţiune un semnal de speranţă!

Adrian Ţuţu, câştigătorul primei ediţii a show-ului TV „Românii au talent”, vă aşteaptă să cântaţi împreună cu el imnul luptei împotriva diabetului şi să trageţi un semnal de alarmă asupra acestei boli cronice netransmisibile!

Iniţiatorii Zilei Mondiale a Diabetului din acest an sunt Asociația Română de Educație în Diabet și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Dolj. Partenerii științifici ai evenimentului sunt: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice şi Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susținută de către Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local Municipal, Consiliul Județean Dolj și Prefectura Județului Dolj în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Direcția de Sănătate Publică Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.