Home » Comunicate de presă » Premiile de Excelenţă „Educaţie şi Prevenţie în Diabet” – Diabetul îşi premiază luptătorii!

Premiile de Excelenţă „Educaţie şi Prevenţie în Diabet” – Diabetul îşi premiază luptătorii!

Ziua Mondială a Diabetului din acest an a fost cadrul de desfăşurare al primei ediţii a Premiilor de Excelenţă „Educaţie şi Prevenţie în diabet”. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 12 noiembrie, la Craiova, oraşul în care a fost celebrată anul acesta Ziua Mondială a Diabetului (12-14 noiembrie).

Gala Premiilor de Excelenţă „Educatie şi Prevenţie în Diabet” este o premieră în România şi are ca scop oferirea unor distincţii onorifice persoanelor, educatorilor, asociaţiilor şi companiilor cu eforturi şi rezultate meritorii în lupta împotriva acestei afecţiuni. Evenimentul îşi doreşte să devină o manifestare anuală de referinţă în domeniul diabetologiei româneşti.

Principalele categorii de premii decernate în cadrul galei au fost: „O viaţă cu diabet” (câştigător Bogdan Lupu), „Cea mai implicată asociaţie a pacienţilor cu diabet” (câştigător – Asociaţia Pacienţilor cu Diabet din Mediaş”) „Cel mai implicat educator în lupta cu diabetul” (câştigător – Anca Minea), „Cea mai bună campanie de educaţie în diabet” (câştigător – Maria Mesaroş), „Cea mai bună campanie de prevenţie în diabet” (câştigător – Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova).

„Gala Premiilor de Excelenţă Educaţie şi Prevenţie în Diabet se doreşte a fi o încununare a eforturilor – în unele cazuri, de-o viaţă – ale  unor oameni deosebiţi, dedicaţi şi perseverenţi în lupta împotriva diabetului – o boală dificilă, cu care trebuie să înveţi să convieţuieşti. Ne dorim ca Premiile Educaţie şi Prevenţie în Diabet să devină un etalon al succesului unui proiect care are ca scop lupta împotriva diabetului”, a declarat prof.univ.dr. Maria Moţa, Preşedintele ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Manifestarea a fost moderată de către Simona Bălănescu, prezentatoarea emisiunii „Trăieşte sănătos”.

Iniţiatorii Zilei Mondiale a Diabetului din acest an sunt Asociația Română de Educație în Diabet și Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice Dolj. Partenerii științifici ai evenimentului sunt: Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice şi Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este susținută de către Primăria Municipiului Craiova, Consiliul Local Municipal, Consiliul Județean Dolj și Prefectura Județului Dolj în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Direcția de Sănătate Publică Dolj și Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Pentru mai multe informaţii despre eveniment, accesaţi site-ul Asociaţiei Române de Educaţie în Diabet: www.educatie-diabet.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.