Home » Comunicate de presă » Prevenție – Educație – Control Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Cluj-Napoca

Prevenție – Educație – Control Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul”, ediţia Cluj-Napoca

În România, 1,5 milioane de persoane suferă de diabet zaharat, relevă cele mai recente date oficiale emise de către Federaţia Internaţională de Diabet (IDF). Mai mult, medicii români avertizează asupra faptului că această afecţiune a devenit o adevărată problemă de sănătate publică , la nivel naţional, numărul bolnavilor fiind în continuă creştere.

În acest context alarmant, Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice vă invită la o conferinţă de presă în care se va dezbate problematica diabetului zaharat şi importanţa prevenției, diagnosticării precoce și controlului eficient în diabet. De asemenea, în cadrul întâlnirii cu mass-media vor fi prezentate date noi despre diabet, informații despre cum putem să facem educație în diabet și semnificația Zilei Mondiale a Diabetului (14 noiembrie)

Vă aşteptăm joi, 14 noiembrie 2013 , la ora 11:00 , la conferinţa de presă ce va avea loc în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, sala de sticlă.

În cadrul conferinţei vor lua cuvântul:
Conf. Dr. Ioan Andrei Vereșiu – Președinte Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Conf. Dr. Gabriela Roman – Vicepreședintele Societății Europene de Obezitate
Șef Lucr. Dr. Cornelia Bala – Președinte Asociația Română de Educație în Diabet
Prof. Dr. Nicolae Hâncu – Membru de onoare al Academiei Române

De asemenea, la eveniment va fi prezent și unul dintre reprezentanții Asociației Persoanelor cu Diabet din Cluj-Napoca: Cristina Petruț (Președinte Asociația Persoanelor cu Diabet), care va vorbi despre ce înseamnă viața cu diabet.

Conferinţa de presă se desfășoară în deschiderea Campaniei Naţionale Controlează-ţi Diabetul, manifestare care cuprinde activităţi dedicate atât publicului larg, cât și publicului profesionist, în încercarea de a trage un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește problematica diabetului zaharat.

Management eveniment: Sănătatea Press Group
Contact presă: Diana Nanciu, Specialist PR & Comunicare
pr@sanatateapress.ro
0733.011.109

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.